Înapoi la pagina de pornire

Editorial

Editorial: Premiile Muzicale Radio România, 2018
Florin Chilian cel mai bun album Folk
Premiile Muzicale Radio România, 2018

Parteneri

Evenimente

 acum 4 saptamani

Florin Chilian, premiu pentru Pre Clasic

Cum a dat lovitura
Cum a dat lovitura
Artistul Florin Chilian, luni seară, a fost premiat în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Galei Premiilor Muzicale Radio România.

Cel mai bun album folk a fost desemnat "Pre@Clasic", lansat în 2017 de Florin Chilian, în cadrul unui eveniment deosebit. Piese deja cunoscute publicului sub forma lor pop au fost reorchestrate în stil preclasic-clasic pentru quartet de coarde. 

Cu privire la album, înainte de lansare, Florin Chilian spunea pentru DC News: "Aşa ceva nu s-a mai făcut în lume, nicăieri. Este un produs unic pe pământ. Nimeni, nici măcar Mozart". Cântărețul și-a dorit să pună în valoare frumuseţea muzicii preclasice şi să o aducă în firescul vieţii cotidiene.

Nominalizarea lui Florin Chilian a fost făcută de către Mihai Cosmin Popescu și Ducu Bertzi.

"Nouă ani de muncă!"

"Nouă ani de muncă! E măgulitor, dar bucuria e adunată și cu multă tristețe. Eu am prins acele vremuri când, dacă făcea un coleg un album mișto, tu îți doreai să faci unul un pic mai bun sau măcar la fel de bun. Acum nu mai sunt aceleași dorințe. Se copiază, se fură, se cântă greșit. E păcat că un singur lucru are din belșug acest popor – creativitatea. Și văd că nu este valorificată. Acum meciul e cine face mai mulți bani și cine a avut mai multe concerte la Sala Palatului", a spus Florin Chilian, marți, 17 aprilie, contactat de redactorii DC News.

Artistul care trebuie neapărat să scoată "muzica din cap" mai are un album pregătit. "Am un album gata teminat, dar nu știu când îl voi lansa. Mai am și o promisiune de onoare față de domnul Ștefan Iordache: să fac un album de muzică lăutărească", a spus Florin Chilian.

Sursa: dcnews.ro

Arhiva stiri

2018

Ultimele stiri

Nu au fost gasite materiale in aceasta categorie!

Noutati

Comentarii

        ♦ EUR: 4.6225 lei  ♦ USD: 3.9099 lei  ♦ GBP: 5.2672 lei  ♦ XAU: 162.7844 lei
sus